Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Пловдив наркодилъри продавали амфетамини за 12 000 лева седмично

02 август 2016, 15:08 часа • 1353 прочитания

Иззети след спецакция на полицаи в Пловдив бяха общо 2,96 килограма амфетамин, над 80 грама марихуана, таблетки, съдържащи наркотични вечещества, оръжия, осем електронни везни, над 60 000 лева, преносими компютри и мобилни телефони. Специализираната полицейска операция е извършена на 28.07.16 г. Това съобщиха днес на пресконференция в ОД на МВР в областния град, предаде кореспондентът на Actualno.com. 

По случая са задържани общо девет лица.

Това, което е характерно за групата, е, че работи предимно след полунощ. Срещите се провеждали на неосветени места и за много кратко време, обясниха от Главна дирекция „Национална полиция“. На улично ниво за две седмици деветимата задържани са продавали по половин килограм амфетамин. Към момента срещу седем от лицата са повдигнати обвинения.

Пред разследващите един от задържаните обяснил, че „започнал първо с по-малко, а по-късно вече купувал наркотици за по 12 000 лева и ги продавал в рамките на една седмица“. От пловдивската Прокуратура разкриха, че е налице верига от купувачи и продавачи, като има един основен „търговец“, от когото останалите закупуват стоката. Двама от обвинените са осъждани, съответно за грабежи и за нанасяне на средна телесна повреда. Деветимата заловени са на възраст между 23 г. и 28 г.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес