Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В карловските села отчаянието отстъпва на надеждата

11 септември 2022, 19:50 часа • 2572 прочитания

В неделя местни хора, доброволци и военнослужещи продължават разчистването на тоновете наноси в пострадалите карловски села Богдан, Каравелово и Слатина, предаде БНР

Във възстановителните дейности през уикенда участват 1000 доброволци, и над 100 военнослужещи и курсанти от висшите ни военни училища. Над 90 тежки машини работят на терен в трите села за разчистването на коритата на реките.

"В понеделник се очаква още 10 единици техника - малка и средногабаритна, която ще се включи в разчистването. Изобщо имаме работа за следващите няколко месеца" - съобщи кметът на Карлово Емил Кабаиванов.

Вчерашният краткотраен дъжд не е нанесъл нови щети в района.

"Отчаянието вече отстъпва на надеждата и духът на работещите е повдигнат. Всички сме обединени за работа" – заяви кметът на община Карлово Емил Кабаиванов. В сряда той ще бъде в столицата при вицепремиера и министър на вътрешните работи, за да му докладва за актуализирания размер на щетите.

И в трите села – Богдан, Каравелово и Слатина има обособени пунктове със създадена организация за координацията и разпределението на доброволците.

Продължава и акцията за набирането на дарения за пострадалите местни жители.

Ботев Пловдив дари 17 455 лв на пострадалите от наводнението в община Карлово, обявиха от клуба.

Последните новини за наводненията в Карлово - четете ТУК. 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес