Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тотев: До края на февруари започва реконструкцията на Тютюневия град

01 февруари 2018, 14:40 часа • 1238 прочитания

До края на месец февруари започва реконструкцията на Тютюневия град в Пловдив. Това съобщи пред журналисти кметът на Пловдив Иван Тотев, предаде агенция "Фокус". „Имаме вече договор за тази зона, започваме разкопаването”, каза Тотев.

Продължава реконструкцията на ул. „Авксентий Велешки”. „В момента тя е реконструирана до ул. „Иван Вазов”, но ще продължи до Сточна гара”, каза кметът. Паралелно ще се ремонтират и останалите улици, които са в района. Една от тях е продължението на ул. „Велико Търново” до бул.”Руски”. Тя ще трябва да поеме трафика, докато се работи по ул. ”Иван Вазов”. В момента се подготвя и проекта за ул. „Иван Вазов”, който също трябва да бъде съгласуван с Национален институт на паметниците на културата. Предполага се, че втората половина на февруари този проект ще е готов за предаване. „Но това не ни пречи да започнем работа по подземните комуникации на улицата”, посочи кметът на Пловдив.

По негови думи общината планира да реконструира още няколко улици в централната градска част на Пловдив - предвидено е ул. „Христо Г. Данов” да бъде ремонтирана по същия начин като ул. „Отец Паисий”, като лятото започва ремонт и там. Готов е и проекта за Дондуковата градина. „Много е важна връзката между Римския стадион и градината. Ще се ремонтира и ул. ”Петко Каравелов”.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес