Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Таксиметрови шофьори в Пловдив останаха без книжки заради неплатени глоби

13 юни 2020, 10:27 часа • 7450 прочитания

Пловдивската полиция констатира 202 нарушения на скоростните режими, извършени от водачите на автобуси, маршрутки и таксита. 5-ма от проверените водачи на превозни средства от обществения превоз останаха без книжки за неплатени глоби. 4-ма от тях са таксиметрови шофьори. Масираните проверки бяха осъществени на шофьори на моторни превозни средства (МПС) по маршрутни линии, автобуси от градски, междуградски линии и таксита в Пловдивско. Засиленият контрол на превозни средства, извършващи обществен превоз на пътници, бе с цел установяване и недопускане на нарушения по Закона за движение по пътищата (ЗДвП), пряко влияещи върху пътния травматизъм, съобщават от ОДМВР - Пловдив.

В рамките на акцията полицейските служители извършиха близо 700 проверки на водачи на автобусни линии. Констатирани са 553 нарушения по ЗДвП. Съставени са 84 акта за установяване на административно нарушение и 233 глоби по фиш. В 9 от случаите водачи на транспортни средства са преминали при забраняващ сигнал на светофарната уредба, а 8 са шофьорите, говорили по мобилен телефон по време на управление на превозни средства без наличието на устройство, позволяващо използването му без участие на ръцете.

11 от проверените водачи на таксита не са използвали обезопасителен колан, 19 са актовете с които са констатирани нередовни пътни документи. 14 акта са съставени на водачи, чиито превозни средства са били в неизправност. 23 са съставените актове за други нарушения по ЗДвП. На водачите на МПС са съставени 68 глоби с фиш за неспазване на пътни знаци и неправилни маневри. В хода на проверките са съставени 96 фиша за неправилно паркиране и престой и 69 фиша за извършени други нарушения. Проверените водачи на превозни средства от обществения транспорт в Пловдив са 113 броя. Констатирани са 45 нарушения и са съставени 32 глоби и 13 акта за установяване на административно нарушение (АУАН). На 28 от проверените водачи на място са връчвани и електронни фишове за вече извършени нарушения.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес