Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Съпругата на починал буквално на болнични стълби: Подписът му върху болнични документи е фалшифициран

19 ноември 2020, 07:56 часа • 9228 прочитания

На две места са фалшифицирали подписа му на документите от епикризата. Показах му ги, питах дали това му е подписът, той отрече. Това заяви жената на починалия Господин Господинов от село Брестник. Скандалният случай стана известен снощи – ПОДРОБНОСТИ ТУК!

"Нищо не направиха, за да го спасят – дори не го оставиха да почине на леглото си", продължи жената, след като повтори как кислородът за мъжа ѝ свършил, докато още е бил на стълбите и чакал да бъде завършено прехвърлянето му от Инфекциозна болница в Пловдив. Тя обаче изрази благодарност към хората, които са го поели в COVID отделението на УМБАЛ "Свети Георги", но обяви за "престъпление" това, че са чакали 40 минути на стълбите.

"10 години съм плътно по болници, такова нещо не съм виждал", изплака жената пред Нова телевизия. "Не е вярно, че е починал в реанимационната зала – не е вярно", добави тя във връзка с документите.

"Нямам претенции за пари – искам справедливост, искам виновните са си понесат отговорността", подчерта жената.

Близките на другия починал – Любчо Лалев, твърдят, че никой не ги е уведомил, че той ще бъде местен от Инфекциозна болница в COVID отделението на УМБАЛ "Свети Георги". Затова и роднините на починалия ще заведат иск. Писмено засега от болницата казват, че не може при такъв случай да няма виновни, търсят се и ще бъдат уволнени при доказване на вина. Прокуратурата също се е самосезирала.

Няма никаква организация в лечебните заведения. Това, че се разкриват COVID отделения, не значи, че може да се лекуват COVID болни. Това е псевдомедицина, възмути се адвокат Мария Петрова. Клиниката по токсикология не изисква да има кислород там - това, че някой е решил със заповед да разкрива легла, болницата не е хотел. По-важно е каква техническа обезпеченост ще има, подчерта Петрова. По думите ѝ, ако търсим виновни, ще намерим на всеки етаж от здравната система.

Мария Петрова подчерта, че трябва да бъде изготвен истински анализ кои болнични структури може да лекуват болни от коронакриза.

Още: "УМБАЛ "Свети Георги" ще обяснява за случая с починали пациенти на стълбите на специален брифинг"

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес