Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Съдът в Пловдив се произнася за събарянето на ромските къщи във Войводиново

17 юли 2019, 10:09 часа • 4565 прочитания

17 жалби срещу събарянето на къщите в ромската махала на село Войводиново бяха подадени от обитателите им в Административен съд- Пловдив. С тях се оспорваха заповедите за премахването на постройките, което стана през януари след криминален инцидент. Двама братя от махалата нападнаха тогава рейнджър и го нараниха, а българското население се вдигна на протест.

Отговорът на властите бяха багерите в махалата, опразнена още вечерта на първия протест. Малко по- късно постъпиха и жалбите. До днес, съобщават от Административен съд- Пловдив, са постановени 15 решения, с които са отхвърлени жалбите против заповедите на община Марица за премахване на незаконните постройки.

Решеният подлежат на обжалване пред Върховния административен съд, което са направили десет от засегнатите. По останалите пет в момента тече процедура по размяна на книга и връчване на съобщения за изготвените съдебни актове. Едно от делата е прекратено поради липсата на правен интерес към заявеното оспорване. Днес се гледа поредното дело. 

Веселина Божилова
Веселина Божилова Отговорен редактор
Новините днес