Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Строят нов булевард в Пловдив

13 март 2019, 17:41 часа • 3284 прочитания

С нов булевард община Пловдив възнамерява да облекчи трафика по булевард "Александър Стамболийски" в район "Южен". Това обяви пред журналисти кметът на града Иван Тотев. Планът е да се използва трасето на стара железопътна линия, която от години е неизползваема. Кметът обяви, че вече са водени разговори с НКЖИ, като се очаква до Нова година тя трябва да стане собственост на общината. Новото трасе ще дублира изключително натоварения сега булевард "Александър Стамболийски" от Коматевско шосе до Кукленско шосе. 

За да се осъществят плановете трябва да се отчужди терен зад намиращата се наблизо фабрика на голяма консервна компания. Районът около наскоро ремонтираното Коматевско шосе става все по-развит, а площите около него ударно се застояват и се заселват нови жители, което ще доведе до разширяването на инфраструктурата тук. 

Практиката старите и неизползваеми железопътни линии на НКЖИ да се придобиват от общината и да се приобщават към инфраструктурата на града не е нова. През 2017-та година в район "Западен" премахнаха старата линия от улица "София" до булевард "Копривщица, като плановете там са да се направи нова улица и паркинги.

Елин Андреев
Елин Андреев Отговорен редактор
Новините днес