Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сред възгласи "Оставка!" и "Срам!", пловдивските общински съветници сляха две училища

17 май 2016, 13:54 часа • 1452 прочитания

След близо четиричасови дебати общинските съветници в Пловдив приеха ОУ "Георги Бенковски" и ОУ "Душо Хаджидеков" да се слеят.

За предложението гласуваха 30 съветници, 15 бяха против, а двама се въздържаха. По време на гласуването ги нямаше директорите на двете училища.

Веднага след като бяха обявени резултатите от гласуването, родителите, които бяха в залата от самото начало на сесията, започнаха да викат "Оставка!" и "Браво!". Гневните хора напуснаха Общинския съвет с коментари от рода на: "Няма по-срамен момент от работата на този Общински съвет" и "Вие сте срам за града".

Охранителите с мъка успяваха да удържат майките, които буквално изпаднаха в истерия и със сълзи на очи не можеха да повярват, че решението е гласувано и училищата ще бъдат слети. Почти се стигна до физически сблъсък, когато една от протестиращите се опита да седне на мястото на протоколчик, съобщава Topnovini.bg.

"Тези хора не мислят за нас, заместник-кметът Стоянов е един шматарок, който не иска да говори с нас и не знае какво да прави", заяви една от майките.

Несъгласните с решението на съветниците са категорични, че ще търсят правата си до край. Те са готови да се обърнат към областния управител за връщане на решението, както и към министъра на образованието Меглена Кунева.

Интересен факт е, че до 31 май т.г. е крайният срок за внасяне на проекти за сливане и преобразуване на училища с таван за финансиране 225 000 лева.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес