Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сигнал за отровено куче уплаши пловдивчани, не откриха нищо притеснително

26 август 2019, 18:45 часа • 1767 прочитания

„Няма открита разхвърляна отрова в пловдивския квартал „Прослав““. Това съобщи за Actualno.com заместник-кметът на район „Западен“ Георги Георгиев по повод появилите се в социалните мрежи публикации, че край детската градина в квартала е била разхвърляна пържена цаца, поръсена със сода каустик.

Съобщението за починало куче, вследствие на консумация на отровна риба, предизвика остри реакции във Фейсбук. Притеснени жители на „Прослав“ с часове обхождаха района около детска градина „Боряна“ в издирване на заплахата.

От администрацията на района реагираха светкавично и заместник-кметът заедно с представител на дирекция „Екология“ и представители на „Общинска охрана“ също тръгнаха по следите на отровата. След неколкочасово издирване обаче, такава не бе открита.

„Заедно с родители обходихме района, но не намерихме нищо. Опитахме да се свържем и с автора на публикацията във Фейсбук, но до момента нямаме отговор от него“, съобщи Георги Георгиев. Той замества официално кмета на района Димитър Колев, който е в отпуск.  

Въпреки че отрова не бе открита, жителите на Пловдив са особено чувствителни на тази тема. През последната година зачестиха случаите на кучета, пострадали от умишлено разхвърляна опасна храна.

В края на миналата година само за един уикенд имаше два случая на отровени кучета, което принуди стопаните на домашни любимци да поискат поставянето на камери по всички основни паркове и градинки. До момента обаче, няма нито един заловен извършител на престъпленията и не е изключено в бъдеще да се стигне до други подобни отравяния на кучета.

Елин Андреев
Елин Андреев Отговорен редактор
Новините днес