Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ще бъде изграден алтернативен път, свързващ Околовръстното на Пловдив със "Скобелева майка".

16 септември 2017, 16:35 часа • 3243 прочитания

Предстои изграждане на алтернативен път, свързващ Околовръстното шосе на Пловдив с пътен възел "Скобелева майка". Това съобщи премиерът Бойко Борисов по време на работна среща, провела се на Асеновградско шосе, предаде  „Фокус“.

На срещата присъстваха областния управител на Пловдив Здравко Димитров, собственикът фирмата-изпълнител по разширението на пътя Пловдив - Асеновград, както и кметовете на Пловдив и Асеновград.

Според премиера Борисов изграждането на новата пътна отсечка ще поеме голяма част от трафика, който и до сега преминава през главния път Пловдив - Асеновград. Прогнозните стойности са, че алтернативният път ще струва близо 7 млн. лв. и ще е с дължина 6 км.

„Ще направим продължение на Околовръстното, което да се свързва с надлез „Скобелева майка“, за да може трафикът, идващ от Родопите, да се пренасочва през алтернативния път“, каза още Бойко Борисов.

Той посочи, че проектът предвижда изграждане на кръгово движение и отчуждаване на частни терени, през които ще минава новият пътен участък. Премиерът каза още, че строителните дейности по разширяването на пътя Пловдив - Асеновград вървят в срок.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес