Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Щастлива развръзка: Мила от Пловдив оздравя след тежка диагноза

14 юни 2020, 16:07 часа • 3414 прочитания

Дванадесетокласничката от Търговската гимназия в Пловдив Мила Зархулева е излекувана и вече си е у дома. Тя е в самостоятелна форма на обучение и вече е положила успешно два изпита, догодина й предстои да вземе и останалите, съобщиха нейни преподаватели за 24 часа.

В училището на момичето всички са радостни, че е преборила болестта. Историята на Мила трогна дори премиера Бойко Борисов, който помогна за лечението й. Миналата година на момичето бе открит лимфом на Ходжкин докато се намираше в Германия. Съучениците й се обединиха в кампания, за да съберат средства, а при посещението на Борисов на стадион "Ботев" в Пловдив приятелка на Зархулева лично го запозна с проблема и го помоли да помогне.

След реакцията на премиера нужните средства – 35 000 евро, бяха отпуснати от здравната каса. Така лекари от клиниката във Фрайбург успяха да стопят огромен тумор в гърдите й, засегнал белия дроб и Мила вече е напълно излекувана. Това беше съобщено на страницата във Facebook още през март, а днес дванадесетокласничката успешно наваксва изпуснатото в училище. 

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес