Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сдружението на заведенията иска от Пловдив да опрости отново наемите за общински имоти

28 април 2021, 14:33 часа • 1039 прочитания

"От Сдружението на заведенията в България оставаме разочаровани и обидени от отношението на общинската администрация в Пловдив след вчерашната сесия, на която беше решено, че наемателите на обекти, общинска собственост, отдавани под наем с цел търговска дейност ще заплащат 50% от наемите за месеците, в които със заповед на министъра на здравеопазването функционирането на обектите беше забранено", пише браншовата организация, водена от Емил Коларов.

"Това е поредното дискриминационно решение от страна на държавата, този път в лицето на местната власт, с което бизнесът е буквално рекетиран, а справедливостта неглижирана. Нелогично е наемател на общински обект да дължи каквито и да е било проценти от договорените наеми към държавата, след като същата тази държава е забранила упражняването на търговска дейност за определен период от време. Обръщаме се към всички местни депутати в община Пловдив да преразгледат своето решение и да освободят на 100% задължението за плащане на наеми за месеците, в които бизнесът не е работил", настоява Сдружението на заведенията.

От организацията казват, че "за първия локдаун през 2020 година, същата тази община опрости наемите за общински имоти, което беше правилно решение, но то противоречи на сегашното, взето на последната общинска сесия в града на 27.04.2021 година".

"Призоваваме и всички останали кметове на общини и местни администрации в България, да вземат активно участие и справедливи антикризисни мерки, с които малкия и среден бизнес да бъде подпомогнат да се изправи на крака след тежките месеци на забрана за работа", казват от Сдружението на заведенията.

Още: Заведение в Пловдив дължи огромни суми за наем, от общината предлагат разсрочване, обмислят и още облекчения за бизнеса

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес