Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

С посещение в детска градина пловдивски огнеборци отбелязаха Седмицата на пожарната безопасност (СНИМКИ)

10 септември 2019, 17:08 часа • 18696 прочитания

Екип от Първа районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението”, водени от началника си главен инспектор Васил Димов посетиха детска градина "Дружба", филиал "Първи юни“. Визитата им бе част от програмата по повод Седмицата на пожарната безопасност. Тя се провежда от 9 до 15 септември, като кулминацията е на 14 септември – Кръстовден, когато огнеборците отбелязват своя професионален празник.

Пожарникарите изненадаха малки и големи като пристигнаха с пожарна кола. Децата буквално останаха без думи при вида на специализирания автомобил, който спря до градината с включени сирени и светлини. Главен инспектор Димов разясни на служителите в детска градина "Дружба", филиал "Първи юни", как трябва да се действа при възникването на пожар. Той беше категоричен, че при подобен случай на първо място е безопасността на децата и работещите в детското заведение, като най-важното е всички те да бъдат изведени извън сградата.

"На първо място изведете децата и служителите, останалото е наша грижа", заяви главен инспектор Димов пред персонала на градината. По думите му, веднъж изведени навън, служителите трябва да се уверят, че всички деца са на безопасно място. Той обясни и разликите между различните видове пожарогасители, както и начинът за работа с тях. С помощта на пожарникарите, възпитателите имаха възможност да разберат как на практика се гаси огън с тях, като в това начинание се включи и кметът на района Димитър Колев.

Огнеборците симулираха и извънредна ситуация, при която децата бяха евакуирани от сградата, а в нея бяха разпънати линии за борба с евентуална стихия. Пловдивските пожарникари изведоха и учител, останал в детската градина.

Малчуганите също получиха изключително ценни съвети от огнеборците, като най-важният от тях бе в случай на пожар те да сигнализират по най-бързия начин на възрастните и да се насочат към изходите. Децата останаха изключително впечатлени от срещата си с пожарникарите, като имаха възможност лично да разпръскват водна струя, да разгледат каските и униформите на огнеборците и да видят отблизо противопожарен автомобил.

За благодарност те подариха на своите гости изработени от тях рисунки, а накрая всички заедно се снимаха за спомен.

 

Елин Андреев
Елин Андреев Отговорен редактор
Новините днес