Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

РИМ-Пловдив кани младите посетители на пъстър "Празник на есенното творчество"

14 октомври 2024, 18:23 часа • 334 прочитания

Регионалният природонаучен музей в Пловдив отбелязва красотата на есенния сезон с „Празник на есенното творчество“, който ще се проведе в рамките на три дни - на 25, 26 и 27 октомври (петък-неделя).

Музеят цели да насърчи младите посетители да творят, използвайки богатите природни материали, които предлага есента – сухи листа, треви, клонки, кестени, жълъди, цветни плодове и др. Произведенията на участниците в инициативата ще бъдат изложени в сградата на музея и ще могат да бъдат разгледани до края на месец октомври.

Програмата на празника включва три интересни инициативи.

Първата от тях носи заглавие „Есенно творчество“. С нея екипът на музея отправя покана към децата и младежите до 16-годишна възраст от град Пловдив да изработят своя есенна творба с помощта на естествени материали, налични през този сезон. Творбите могат да бъдат изпълнени като колажи, скулптури или със смесена техника. Всеки участник, който донесе своята творба на касата на музея до 16:00 на 25.10.2024, ще получи ваучер за безплатно посещение на експозицията и възможността да участва в есенната изложба. Всяка творба трябва да бъде придружена от имена на младия творец, телефон или имейл за връзка.

Втората инициатива в „Празника на есенното творчество“ включва поредица от специализирани лекции за природата през есента с групи ученици от пловдивски училища.

Третата инициатива включва провеждане на „Творчески уикенд“ – на 26 и 27.10. (събота и неделя) с организиране на ателиета за оцветяване на есенна тема и работилница за колажи с есенни листа.

Още: S&P потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на община Пловдив: Стабилна перспектива

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес