Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Разпределиха климатиците за пострадали домакинства в Карловско

26 януари 2023, 17:14 часа • 656 прочитания

На свое заседание днес Общинският съвет в Карлово утвърди разпределението на дарените 212 инверторни климатични системи „Краун“ между домакинства от карловските села, пострадали от наводнението на 2 септември 2022 година. Дарението бе направено от Министерството на енергетиката чрез Българския енергиен холдинг, уточниха от местната администрация.

По предложение на Обществения съвет климатици получават всички нуждаещи се домакинства от първа, втора и трета категория – 6 във Войнягово, 16 в Слатина, 93 в Каравелово и 96 в Богдан, общо - 211. Кой да получи последния уред ще бъде решено и одобрено на следващи заседания на Обществения и на Общинския съвет.

Местният парламент освен това прие програми за управление и разпореждане с имоти общинска собственост, за развитие на туризма, за финансиране на физическото възпитание и спорта и план за младежта.

По предложение на кмета д-р Емил Кабаиванов бе гласувана сумата от 1500 лева, с коит одасе помогне за изграждането на паметник на Васил Левски в молдовския град Тараклия. Негов автор е карловският скулптор Димитър Рашков.

ОбС даде съгласие също да се изгради паметник на ген. Никола Иванов в родния му град Калофер. Никола Иванов е генерал от пехотата, началник на Щаба на войската /1894-1896/ и министър на войната /1896-1899/. Командир е на Втора българска армия през Балканските войни /1912-1913/, ръководи и превзема Одринската крепост /март 1913/. Предложението за монумент бе направено от председателя на Общинския съвет Доньо Тодоров. 

Анита Чолакова
Анита Чолакова Отговорен редактор
Новините днес