Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пускат допълнителни автобуси за Задушница в Пловдив

01 ноември 2019, 16:47 часа • 10869 прочитания

Заради утрешната Архангелова Задушница променят маршрута на линия №25 от градския транспорт в Пловдив. Автобусът ще ходи да Рогошките гробища, като това се прави по желание на граждани от районите „Тракия“ и „Източен“, уточни заместник-кметът по транспорт на Община Пловдив инж. Златин Велев.

Маршрутът на автобус №25 пресича почти цяла „Тракия“, минава по част от бул. „Цариградско шосе“ и бул. „Княгиня Мария Луиза“ на територията на „Източен“ и много от живеещите в двата района могат да се възползват от утрешната промяна, която е в сила от 07:00 до 18:00 часа. Освен това автобусите ще се движат с делнично разписание. В посока от „Тракия“ обичайният маршрут се променя, като от бул. „Източен“ рейсовете ще правят завой надясно по бул. „Шести септември“ и през моста на Адата отново с десен завой по „Рогошко шосе“ ще продължат до траурния парк. След това ще се върнат обратно, за да продължат по утвърдената транспортна схема.

Във връзка със Задушница на 2 ноември община Пловдив осигурява допълнителни автобуси и по други линии от обществения вътрешноградски транспорт, информираха от ОП „Организация и контрол на транспорта“. Освен №25 с делнично разписание ще работят също рейсове с номера 7, 11, 27 –до траурен парк „Север“, 36 и 66.

Елин Андреев
Елин Андреев Отговорен редактор
Новините днес