Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Преустановяват събирането на растителни отпадъци в Пловдив

14 декември 2020, 07:14 часа • 909 прочитания

Временно се преустановява обслужването на кафявите контейнери за растителни отпадъци в Пловдив. Реорганизацията е в сила само за кварталите „Коматево” и „Прослав“. Налага се във връзка с настъпването на зимния сезон и намаляване на количеството растителни отпадъци, което се генерира.

Препоръчително е всяко домакинство, което притежава индивидуален кафяв контейнер да се погрижи за него, като го прибере и съхранява до подновяване на услугата през пролетта, посочват от общинската управа. И напомнят на хората, които се отопляват с твърдо гориво през зимния сезон, че е забранено изхвърлянето на сгурия в контейнерите за битови отпадъци и в тези, за разделно събиране, тъй като това би довело до увреждане на съдовете за смет. Освен нанасянето на значителни материални щети се замърсява и околната среда и възниква риск за сградите, които се намират в близост.

Във връзка с това, от Дирекция „Екология и управление на отпадъците” при община Пловдив призовават гражданите да сигнализират на телефон 032 6 111 – Пловдивски общински инспекторат, в районните полицейски управления или на Спешен телефон 112, при всеки случай на злонамерени действия срещу контейнерите. На нарушителите ще бъдат налагани санкции съгласно Наредбата за управление на отпадъците на територията на община Пловдив.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес