Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Поредно нападение: Стрелба по пълен с ученици автобус в Пловдив

23 февруари 2023, 20:17 часа • 4208 прочитания

Неизвестен стреля с пневматичен пистолет по автобус на градския транспорт в Пловдив. По чудо няма пострадали, съобщи bTV.

Превозното средство е било пълно с пътници, предимно ученици, когато предното стъкло е простреляно със сачма. Шофьорът е в шок. Ако страничният прозорец е бил отворен, металното топче е щяло да се забие в тялото на водача. Инцидентът е станал край математическата гимназия по линия №26 в Пловдив.

Това е поредно нападение срещу автобус в града. В края на 2021 година неизвестен извършител откри стрелба по автобуси на градския транспорт в Пловдив. Превозните средства с номера 9, 99 и 20 са били един след друг непосредствено преди тунела под Стария град, малко след спирката на бул. "Цар Борис Трети Обединител", когато станаха обект на обстрел, вероятно с въздушна пушка. Тогава имаше счупени стъкла, но за щастие нямаше пострадали пътници. Година по-късно автобус номер 11 бе обстрелван с камъни при преминаване през ромската "Шекер махала". Инцидентът се размина без пострадали пътници. 

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес