Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пловдивчани са ползвали тротинетки без разрешително

09 октомври 2020, 10:10 часа • 1039 прочитания

Община Пловдив започна проверка на фирмата, обслужваща електрически тротинетки, която бе разположила незаконно на територията на града десетки от превозните средства. Поради липса на разрешително съоръженията бяха спрени от експлоатация до уреждане на документите. Освен това, не е представен и приет регламент за тяхното използване. Това е установила проверка на Пловдивския общински инспекторат, разпоредена от кмета Здравко Димитров.

На 28.09.20 г. по e-mail община Пловдив е получила уведомително писмо за плановете на компанията за стартиране на дейност в града, без да са предприети някакви последващи административни стъпки за издаване на разрешителни, регламентиращи дейността. “Пловдив има нужда от алтернативни и екологични методи на придвижване, ние подкрепяме този вид услуга и ще се радваме да я предоставим за ползване на пловдивчани, но правилата важат за всички и трябва да бъдат спазвани.

Предстои среща с представители на фирмата, за да бъдат изяснен и техните намерения и обстоятелствата за незаконно предприетите от тях действия и да намерим решение”, коментира кметът Здравко Димитров. За Actualno.com от общинската управа обясниха, че служители на Пловдивския общински инспекторат са извършили проверка на фирмата, стопанисваща електрическите тротинетки, след като няколко десетки превозни средства са били разположени в централна градска част - на Главната улица и в Цар Симеоновата градина. Това са изцяло пешеходни зони и са забранени за каране на велосипеди, тротинетки, скутери. Тротинетките са били на разположение на гражданите за няколко часа - докато се установи, че фирмата не разполага с разрешение от община Пловдив да се извършва подобна дейност. На компанията е съставен констативен протокол, от страна на Пловдивския общински инспекторат.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес