Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пловдив стартира проект за ремонт и изграждане на училища

16 септември 2014, 17:24 часа • 12172 прочитания

Започва изпълнението на проект, с който Пловдив да може да кандидатства за финансиране на обекти от градската среда и образователна инфраструктура по ОП „Региони в растеж” за периода 2014-2020. Това каза днес на пресконференция в общината арх. Невена Балчева, ръководител на проекта.

В първата част на проекта основните дейности са свързани с изработване на работни инвестиционни проекти за обекти от образователна инфраструктура. Това включва проекти за изграждане на нова детска градина на ул.„Богомил”, кв. 10 по плана на Гладно поле и основен ремонт, внедряване на мерки за енергийна ефективност, както и реконструкция и благоустрояване на прилежащото дворно място на ЦДГ „Перуника”; СОУ „Любен Каравелов” - сграда 1 и сграда 2; ЦДГ „Снежанка”; ДЯ „Детски смях”.

Втората част предвижда изработване на работни инвестиционни проекти за обекти от градска среда, които предвиждат благоустрояване на междублокови пространства, реконструкция и рехабилитация на улици и прилежащите им тротоари и въвеждане на енергоспестяващо улично осветление на обекти от Интегрирания план за градско възстановяване и развитие, находящи се в Първа градска част – Юг и Първа градска част –Север.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес