Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пловдив се готви за първия сняг

21 ноември 2019, 13:12 часа • 2947 прочитания

Все още не е ясно кога ще завали първият сняг в Пловдив и колко време ще се задържи, но ако не се повтори миналогодишната зима, която беше суха, това предстои и движението по пътищата става приоритет.

Дали институциите са готови, стана ясно на работна среща в ОД на МВР Пловдив, на която бяха представени полицията, охранителна полиция, областната управа, общината, противопожарна охрана и фирми, ангажирани със зимното поддържане на републиканската пътна мрежа, общинските пътища в областта и уличната мрежа в населените места. От срещата стана ясно, че фирмите са в пълна готовност и разполагат с необходимите снегорини, снегоразпръсквачи и снеготоварачи, както и със сол, луга и химически препарати. Машините са проверени технически, набелязани са и маршрутите. Тъй като снегът обикновено винаги все пак изненадва, ето и полезната информация за евентуални проблеми- сигнали и информация за възникнали бедствени ситуации и затруднения по пътищата в Пловдивска област ще се приемат на няколко денонощни телефона.

В оперативната дежурна част на сектор “Пътна полиция” 032932007, Областен център за пожарна безопасност – 0889689772 и на дежурните телефони в Областна администрация 032/ 605 550 и 0878 198 425.

Веселина Божилова
Веселина Божилова Отговорен редактор
Новините днес