Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пловдив награди своите шампиони

25 октомври 2018, 14:16 часа • 1042 прочитания

Пловдивските състезатели, които се отличиха на младежката олимпиада в Буенос Айрес, получиха награди от община Пловдив. Това стана в началото на днешната сесия на Общинския съвет.

Лично кметът Иван Тотев награди олимпийската ни шампионка в тройния скок Александра Начева. Освен нея, грамоти и подаръци от общината получи и Кирил Киров, който стана шампион по стрелба с пистолет. Грамоти получиха и треньорите на състезателите. За доброто представяне награди получиха още плувкинята Диана Петкова и младата надежда в стрелбата Пламен Емилов.

Представянето на България в престижния форум бе изключително успешно и нашите състезатели спечелиха 5 златни, 3 сребърни и 2 бронзови

"Всички тези успехи костват много лишения и усилия. Благодарим на нашите учители, че ни влизат в положение и успяваме да съчетаем училището с тренировките и състезанията. Една седмица ще почивам и започвам да се готвя за състезанията на закрито. Мисля и за олимпиадата в Токио", каза след награждаването златнoто ни момиче Алекс Начева.

Елин Андреев
Елин Андреев Отговорен редактор
Новините днес