Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Оправят проблемите с транспортния проект в Пловдив, таблата по спирките заработват коректно другата седмица

30 януари 2020, 18:45 часа • 3240 прочитания

Представители на испанската фирма "Индра" вече са в Пловдив и работят по отстраняване на всичките проблеми в транспортния проект. Това обяви пред журналисти заместник-кметът по транспорт Тодор Чонов.

По думите му, един от най-важните проблеми е да се изчистят неточностите в разписанията на автобусите, които излизат на таблата по спирките. „Почти денонощно се работи по отстраняване на текущите проблеми, както и по обучение на нашите служители от общинското предприятие. Надявам се следващата седмица да имаме положителни резултати“, заяви Тодор Чонов пред журналисти. Той уточни, че се работи по всички компоненти от системата, за да може в крайна сметка по спирките да има коректна информация за пристигащите автобуси.

Заместник-кметът по транспорт заяви още, че се работи и по отстраняването на проблемите по монетните автомати и валидатори за билети, които са монтирани в самите автобусите на градския транспорт. Той обяви, че може да стигне до подмяна на сега съществуващите автомати или дори пълно отказване от тях, като таксуването на пътниците да става чрез карти или чрез мобилно приложение.

"Всичко с времето остарява – тази техника е планирана през 2008 г., интегрирана е през 2015 г., а сега сме 2020 г. и има много по-модерна“, категоричен бе Тодор Чонов.

Елин Андреев
Елин Андреев Отговорен редактор
Новините днес