Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Община Стамболийски заделя над 1 милион за ремонти и строежи в Ново село

02 юли 2022, 11:37 часа • 1562 прочитания

Ще заделим над 1 милион лева, които ще инвестираме в ремонти и строежи в Ново село, обяви кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев по време на среща днес с жители на селото. В срещата участва и местният кмет Иван Стойчев. „Заделените средства ще бъдат инвестирани за следното: първо най-важното нещо – за проект на канализация и пречиствателна станция, за да имаме готов проект, когато се отворят програмите за финансиране; за ремонт на улици; изграждане на игрище за футбол на малки вратички; вътрешен ремонт на читалището.

Отделно ще изградим път с мост след детската градина, като по този начин хората, които идват, за да карат децата си на градина, да могат да излизат отзад, а не да се връщат и да става задръстване на пътя, който е еднопосочен“, обясни кметът Мараджиев. В понеделник започва и ремонтът на ОУ „Христо Смирненски“, за което Община Стамболийски спечели проект за 949 294 лева.

„Така, след като ремонтирахме детската градина по проект за 1,2 милиона, ще имаме скоро и ремонтирано училище. За три години преобразихме с кмета Иван Стойчев Ново село, а до края на мандата ще има изградени всички тези нови неща, които изброих“, каза още градоначалникът.

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес