Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ново нападение над автобус от градския транспорт в Пловдив

09 декември 2022, 02:23 часа • 4578 прочитания

Ново нападение е имало вечерта в сряда над автобус на градския транспорт в Пловдив. Инцидентът е станал в ромската „Шекер махала“ малко преди 19 часа.

Автобусът се е движел по линия номер 11. Влизайки в махалата, близо до училище “Панайот Волов“ е бил обстрелван с камъни. В резултат са изпочупени две от страничните стъкла на превозното средство, предава Нова телевизия.

По време на инцидента в автобуса е имало пътници. Нито един от тях не е пострадал. На място е пристигнал полицейски патрул. Нападателите се издирват. Предполага се, че камъните са били хвърлени от деца, които са избягали веднага след инцидента. А до късно в четвъртък вечер шофьорът и кондукторката даваха обяснения в полицията.

“Чу се ударът. Два удара, силни. Може би с единия улучиха ламарината, а с другия улучиха стъклото - двете стъкла по средата и те се напукаха. Оградата е плътна и не се вижда нищо в училището”, разказа шофьорът на автобуса Делчо Атанасов. „Ударът беше жесток! Ударът беше много тежък. Тук стоеше една жена, един мъж имаше. Бяхме три жени и един мъж. И хората веднага се изтеглиха към шофьора и слязоха”, заяви кондукторът Бонка Шилева.

Припомняме, че преди година неизвестен извършител откри стрелба по автобуси на "Градския транспорт" в Пловдив. Превозните средства с номера 9, 99 и 20 са били един след друг непосредствено преди тунела под Стария град, малко след спирката на бул. "Цар Борис Трети Обединител", когато станаха обект на обстрел, вероятно с въздушна пушка. Тогава имаше счупени стъкла, но за щастие нямаше пострадали пътници. Преди месец пък отново беше обстрелван автобус по линия номер 12.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес