Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нов протест в Кърнаре след голямо сбиване

06 май 2019, 10:00 часа • 4256 прочитания

Днес, от 11:00 часа, ще има втори протест в село Кърнаре. Причината - масов бой в местно заведение, който, според свидетелски показания, бил предизвикан от роми. Местните възнамеряват да блокират пътя за София край Кърнаре.

Всичко започна още вчера през нощта, когато 20-тина роми атакуваха заведението. Причината, според собствениците, е отказ да бъде сервиран алкохол на трима пияни мъже. Те дошли и поискали пиене насред частно парти - собственикът празнувал с гости абитуриентския бал на дъщеря си, предаде Нова телевизия.

"Те влязоха вътре и искаха бира да вземат. Просто аз им отказах, защото нямаше как да им дам бира, че ние си правим тържество и в един момент той ми вика ще ми дадеш и такъв нахален направо скача. Тръгна той и излезе и взе да псува, взе да плюе по вратата", обясни собственикът на заведението Георги Алексиев.

По думите му, след отказа един от мъжете се върнал с нож. "Опитах се да го хвана, защото той посяга към ножа. Ножът падна, откачи му се тук, наведе се и аз се наведох също и го затиснах. И в същото време някой ритна ножа", обясни един от очевидците Димитър Божков.

Съответно, малко по-късно от махалата идва "подкрепление" - 20 мъже, въоръжени с камъни, вили и брадви. Дошла и полиция, която арестува трима души. Един от арестуваните има досие - заради кражби.

В махалата разказват, че нападателите са трима братя, безработни. Досега не са били агресивни."Те не са такива момчета. То толкова години не са правили беля. Почнаха да пият и така стана кавгата", обясни Гено Неделчев, жител на махалата.

След сблъсъка, жители на селото тръгнаха на мирно шествие към ромската махала. Поискаха виновните за инцидента да бъдат изселени. "Всичките къщи в махалата са незаконни. Цялата махала е незаконна", обясни кметът на селото Боньо Бонев, без да коментира какво е направил той, за да не е така.

Заглавна снимка: Архив

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес