Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

НКЖИ отрича да е виновна за наводняването на подлезите при спирка Садово

25 август 2015, 11:54 часа • 3264 прочитания

Не е вярно, че заради жп линията подлезите при спирка Садово по линията Пловдив - Свиленград се надводняват. Това твърди в своя позиция ДП НКЖИ.

В подлезите при спирка Садово са монтирани помпи, които изпомпват водата в канализацията на града при обилни валежи. Помпите не са собственост на НКЖИ, а са предоставени на Община Садово от „Терна“ АД - изпълнител на проект „Реконструкция и електрификация на жп линия Пловдив - Свиленград - турска/гръцка граница и оптимизиране на трасето за скорост 160 км/ч. Фаза 1:Крумово- Първомай“, сочат от железниците.

Ангажимент на община Садово е да поддържа в изправност и да използва при необходимост помпите. Недопустимо е неизползването им при обилните дъждове в района от предходните дни, категорични са от НКЖИ. И добавят, че подлезите са проектирани така, че да бъдат под нивото на канализацията на града, за да са достатъчно високи.

Възможно е канализацията на град Садово да не притежава достатъчен капацитет да поема големите количества вода при проливни дъждове. За хармонизиране на инфраструктурите на ДП НКЖИ и град Садово е необходимо да се увеличи капацитетът на уличната канализация, в противен случай дъждовете ще наводняват дворовете и мазетата в съседство на жп линията, предупреждават от НКЖИ.

Община Садово до момента не е търсила ДП НКЖИ за дискутиране на обявените пред медиите проблеми, завършват от компанията.

Снимка: Архив

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес