Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Няма напрежение в "Шекер махала", твърди Бъчварова

03 юли 2015, 11:55 часа • 8102 прочитания

Няма подадени сигнали за етническо напрежение, оценката е за ниско ниво на криминогенната обстановка. Това заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова в отговор на въпрос по време на парламентарния контрол за възможно напрежение между българи и роми в пловдивските квартали "Тодор Каблешков" и "Панайот Волов".

Бъчварова обясни, че е предложила за Пловдив проект за наредба, който дава възможност да се наложат "мерки и други норми" за шума, от които се оплакват хората по думите на депутата Славчо Атанасов. Такава наредба е работила в Бургаски регион и дано да има ефект и в Пловдив, каза вътрешният министър.

Румяна Бъчварова заяви и, че до края на тази година се очаква завършване на въвеждането в употреба на интегрирана система за видеонаблюдение. Проведени са и редица срещи с началника на Трето РПУ в Пловдив, заместник-кмета на район „Северен” и ромските лидери от "Шекер махала". За Славчо Атанасов обаче това не е достатъчно, тъй като кметът на Пловдив Иван Тотев, който дойде на власт като кандидат на ГЕРБ, не искал да говори с хората по въпроса.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес