Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мъжът, застрелял двама свои роднини в Пловдив, сам се обадил в полицията с признание

26 ноември 2019, 19:09 часа • 4328 прочитания

Неуредени финансови отношения най-вероятно са в основата на двойното убийство днес. Убитите Васил Ботев /51 г./ и Христо Ботев /31 г./ - баща и син - са загинали, след като 45-годишният Йордан, племенник на по-възрастния и братовчед на по-младата жертва, е изстрелял 6 патрона в тях.

Подробности за тежкия инцидент бяха изнесени тази вечер на брифинг на директора на ОД на МВР ст. комисар Йордан Рогачев и окръжния прокурор Румен Попов, съобщава кореспондентът на Actualno.com от Пловдив.

Роднините имали общ бизнес, свързан с кафе автомати. Извършителят и по-младият от мъжете са били съдружници. Мястото, където е станало убийството, е в цех за рециклиране на кафе автомати, а помещението е собственост на убитите. Най-вероятно е възникнал спор, който е ескалирал в насилие. Пистолетът, с който е стрелял заподозреният за тежкото двойно убийство, е законно притежаван "Макаров".

На практика, той е изпразнил в роднините си цял пълнител. Сам подава сигнал до полицията около 16 ч., като казва, че е застрелял двама мъже. На място веднага пристигат полицейски служители от Трето РПУ в Пловдив. Извършителят е с чисто криминално минало, докато и двете жертви имат отдавнашни криминални прояви. Извършват се следствени действия под надзора на Окръжна прокуратура-Пловдив.

Веселина Божилова
Веселина Божилова Отговорен редактор
Новините днес