Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Музиката на Стинг оглася Хълма на Освободителите в Пловдив

08 септември 2020, 14:07 часа • 2554 прочитания

Великолепната музика на Стинг в симфоничен аранжимент ще огласи Хълма на Освободителите (парк Бунарджика) в Пловдив на 14 септември. Това ще се случи в рамките на необикновения концерт Sting The Opera на оркестъра на Държавна опера-Стара Загора и Военния биг бенд с диригент капитан Цветомир Василев. Солист е пловдивският джазмен Петър Салчев.

Идеята на организаторите от отдел „Култура, археология и културно наследство“ на Община Пловдив и район „Централен” е цялата зона на Бунарджика да се превърне в пространство за музика. На различни места ще има рояли, камерни състави и изпълнители, които ще водят публиката към сцената на върха на хълма, а там ще се случи и големият концерт.

Празникът се казва "Пътят към върха".

Събитието е част от Есенния салон на изкуствата в Пловдив 2020.

Боби Вълчев

Идеята на проекта е да се насочи фокуса на аудиторията към едно от любимите места в нашия град - Бунарджика. Място, превърнато днес с последователните усилия и на екипа на район „Централен” в прекрасно пространство за отдих, туризъм, спорт и култура.

В интереснте и динамични времена, проектът цели и да ни провокира да се замислим за ПЪТЯ, по който идваме, вървим днес и ще вървят децата ни утре.

Classic View

Идея, провокираща нов прочит на историческите знаци от хълма, с които живеем без да се замисляме от векове. Идея за познанието, историята и великата мъдрост на всеки един народ да живее в хармония.

Ще видите и чуете Боби Вълчев, струнен квартет Класик Вю на Пловдивска Опера, триото на Станислав Арабаджиев с прекрасния Арнау Гаррофе, младата, красива и талантлива арфистка София Колева, оркестърът на Старозагорска Опера, Военен Биг Бенд Ст. Загора с диригент маестро кап. Василев и Петър Салчев.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес