Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Момченцето скочило само от детската градина - казало, че е Спайдърмен

18 юни 2020, 07:47 часа • 4301 прочитания

6-годишното момченце, което вчера падна от втория етаж на детска градина "Бреза" в Пловдив, е скочило само. Казало, че е Спайдърмен. В момента детето и майка му са в болница, той е с травми на двете крачета  - счупени подбедрица и пръсти. Майка му е в шок. Психолози работят с децата, учителите и родителите на детето, съобщи БНТ.

Директорът на детската градина обясни, че инцидентът е станал по време на обяда преди следобедния сън. "Учителят и помощник-възпитателят са били в занималнята това се е случило по време на обяда и подготовката за следобедния сън.Тя го вижда на прозореца и хуква към него. Той отваря мрежата и скача. Всичко става за секунди.", разказа тя.

Детето твърди, че е Спайдърмен. Децата се облъчват с филмчета и си въобразяват, че могат да летят. Има психолози, които дойдоха и работят с децата. Има проверка, която ще провери какво точно се е случило, добави пък кметът на Пловдив Здравко Димитров, след като се видял с детето в болницата.

Според психологът Ренета Бонева, работещ с детето и родителите му, 6-годишните деца също могат да се идентифицират с измислен герой.

"Това което означават думите на детето е, че в последните месеци е било много дълго време пред екран и се идентифицира с любимите си герои. Децата си мислят че могат това, което и героят им. Това е характерно и за тази възраст, особено ако сме изпуснали мярата да оставим детето пред екрана и сме пропуснали да забележим знаците, защото детето иска да контактува. Трябва да говорим с него.Този разговор трябва да бъде системен. Важно е и колко време отделяме да говорим с децата, наблюдаваме ли ги.", обясни Бонева.

Другото важно е диалогът между персонала и родителите. Те имат наблюдение как реагира на детето. Ситуацията е била изненадваща – нямало е конфликт, нямало е конкретна причина, която да провокира това поведение, обясни още психологът. 

По думите й в момента и родителите, и учителите, и децата в градината имат нужда от подкрепа.

"Благодарна съм на съдбата, че детето е живо и е с леки травми. То е с майка си в болницата, която е в шок. Всички институции бяха с много бърза реакция.", подчерта директорката на градината и обяви: "Най-вероятно на отваряемите прозорци ще бъдат поставяни железни пръчки.

Агенция закрила на детето прави проверка по случая.

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес