Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мащабна акция на полицията в траурните агенции край Пловдив

20 април 2021, 22:33 часа • 2763 прочитания

След като преди седмица пловдивската полиция провери траурните агенции в града заради надути цени на погребения, подхвана и тези в региона. По информация на източници на 24plovdiv.bg днес се е провела мащабна акция в Пловдивска област, в която са участвали полиция, служители на дирекцията по безопасност на праните, РЗИ и КЗП.

Проверени са 22 погребални агенции, 31 катафалки и 46 души. Един е бил криминално проявен. Икономическа полиция е съставила 25 констативни протокола. От своя здравната инспекция също е написала 22 протокола и 5 покани към собственици на траурни бюра за допълнителна проверка на катафалки, както 3 покани за предоставяне на документация. Областната дирекция по храните е написала 22 протокола за извършените проверки и 2 предписания.

От комисията за защита на потребителите са засекли липса на регистър за рекламации и са връчили 7 покани за съставяне на актове на нарушителите. Отделно 4 акта ще бъдат написани за въвеждане на потребителя в заблуждения. В три случая проверяващите са установили липса на ценоразпис и работно време.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес