Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кметът на Карлово увери, че въпреки бедственото положение няма застрашени хора в региона

30 януари 2023, 10:19 часа • 1574 прочитания

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, заяви, че четвърти ден се работи на място в речните корита в двете села.

"На 2 декември бяха почистени на 2,5 м дълбочина и 10 м широчина. Дъждовете сега донесоха нови земни маси, предимно пясък. С два верижни багера и самосвали свалихме около метър надолу, ще продължим докато стигнем до твърдо дъно, още метър и половина. Не става въпрос за много пари. Обявява се частично бедствено положение за предотвратяване на нови бедствия, в това няма нищо лошо, хората разбраха, че го правим, за да не се повтарят събитията", каза кметът в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той беше категоричен, че пари има, но проектите изискват време. Изграждат се 18 км нов път и 6 км нови водопроводи. Те ще бъдат завършени до края на лятото. Работи се и по проекти за изместване на речните корита.

ОЩЕ: Разпределиха климатиците за пострадали домакинства в Карловско

"Проблем има над населените места в Средна гора - да се реши експертно дали ще се изграждат някакви съоръжения или язовир, който да поеме водите и наносите", посочи Емил Кабаиванов.

И бе категоричен - няма бедстващи хора от двете села, няма семейство без подслон, да гладува, без отопление. А Министерството на енергетиката ще поеме сметките за отопление на 212 семейства, на които са предоставени климатици.

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес