Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Катастрофа между мотори взе два човешки живота

14 юни 2015, 14:28 часа • 15739 прочитания

Две тежки катастрофи взеха жертви на пътя, пратиха младо семейство и други шест души в болница, предаде БГНЕС.

Челен удар между два мотора на стария път за София край Клисура уби на място двама мъже от малкото градче. Мъж на 41 години - Михаил М. е единият загинал, другият е млад – едва на 25 години, на име Матьо Д. Те са били на единия мотор, който се удря челно в друг, също с двама души - младото семейство Стефка Ганчева, на 25 години и 29-годишният ѝ съпруг Стоян Балабанов. Те са в болница след катастрофата.

Вероятната причина за катастрофата е прекалено висока скорост на първия мотор, на който са били загиналите при катастрофата мъже. По земята не личи спирачен път изобщо.Водачът на другия мотор е опитал да спре, но очевидно сблъсъкът е бил неизбежен.

Тази сутрин при друга тежка катастрофа, станала между Калояново и Чернозем на пътя Пловдив – Карлово, пък прати шестима в болница, от тях три момичета и две момчета.

По първоначални данни лек автомобил "Опел" е навлязъл в насрещното платно и се е ударил челно в "Ауди", където са били младежите. Катастрофата е станала около 5 часа сутринта, водачът на " Ауди"-то е карал с 0.78 промила алкохол в кръвта.

Снимка: Архив

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес