Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Каменица" затваря фабриката си в Пловдив

06 ноември 2015, 12:18 часа • 4832 прочитания

От днес се преустановява производството в пивоварна "Каменица" в Пловдив, съобщи на пресконференция главният директор на компанията Марко Ниавро.

"Истината е, че когато през 1881 г. в пивоварна „Каменица“ е произведена първата бира на България, предприятието се е намирало в периферията на града, в незаселена индустриална зона. Днес, обаче, заводът се намира в сърцето на жилищен квартал, близо до централната част на града, което прави достъпа и обслужването на предприятието изключително трудни и ограничава възможностите ни за бъдещи инвестиции в разрастване на производството“, заяви Марко Ниавро.

От общо заетите в Пловдив 189 служители, „Каменица“ АД, ще се раздели с 58 служители, които са заети в сферата на производство и логистика. На други 16 служители ще бъде предложено преназначение в пивоварната на компанията в град Хасково. На още 33 служители ще бъде дадена възможност за временно назначение по проект в пивоварна „Каменица“ в Пловдив до пълното  преустановяване на производствените дейности. Така предстоящите промени ще засегнат общо 107 служители, а в Пловдив ще останат на постояна работа общо 82 служители на „Каменица“ АД от отдели търговски, финансов, човешки ресурси и други.

 

Хората ще бъдат компенсирани с финансови пакети, увери Ниавро. Работниците с най-малък трудов стаж ще получат 7 работни заплати, а на тези с над 20 години стаж ще бъдат изплатени 14 работни заплати.

Припомняме Ви, че в пивоварната в Пловдив се правеха основно кеговете за всички марки от семейството на "Каменица".

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес