Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да бъдем иновативни в училище, обсъждат в Пловдив

26 ноември 2019, 10:14 часа • 2494 прочитания

За пети път в Пловдив днес се провежда международната конференция "Как да бъдем иновативни в училище", инициатива на фондация "Световен образователен форум България". По традиция тя се открива от министъра на образованието - Красимир Вълчев, а тази година специален гост и ключов говорител е Пол Бърн, член на борда на Европейската асоциация на училищните директори и на ключова позиция в още редица асоциации и комитети, свързани с иновативните практики в образованието.

Във форума участват представители на МОН и на регионалните управления на образованието в страната, а действащи директори ще споделят своя опит. От пет години в Пловдив действа проектът " Иновативни училища", съвместно финансиран от община Пловдив и фондация "Световен образователен форум България" и днес той ще бъде представен. Като резултат от обобщението на пет години практика, излиза и книгата "Как да бъдем иновативни в училище", която ще бъде представена днес.

Над 300 са иновативните училища у нас, най-много са в столицата и Пловдив, но далеч не само големите градове се надпреварват в тази посока, все повече се събуждат и много малки населени места. Средно сто училища се включват в процеса, който превръща децата в активни участници в образованието. Най- добрите практики вече получават грантове, за да могат да се приложат и другаде.

Веселина Божилова
Веселина Божилова Отговорен редактор
Новините днес