Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кадиев поиска проверка на пловдивския кмет и отстраняването му

29 август 2016, 15:02 часа • 933 прочитания

Официално искане за проверка на дейността на кмета на Пловдив Иван Тотев и областния управител на Пловдив Здравко Димитров отправи независимият депутат Георги Кадиев.

Причина за искането е опожаряването на тютюневите складове в Пловдив, което стана факт преди седмица. "Считаме, че отговорните държавни служители не са предприели необходимите действия в изпълнение на вменените им по закон правомощия, не са действали съгласно определения по чл. 57, ал. 3 и 4 от ЗКН режим за опазването на гореспоменатите недвижими културни ценности и с бездействието си са увредили част от българската историческа идентичност, накърнили са обществения интерес и са нарушили автентичния облик на града, определен за Европейска столица на културата 2019", твърдят от партията на Кадиев, "Нормална държава".

Кадиев директно посочва, че се съмнява дали Тотев и Димитров не са бездействали с користна цел. Депутатът настоява прокуратурата да установи дали "системното бездействие" на пловдивския кмет и пловдивския областен управител не са довели до унищожаването на исторически и културни паметници. Кадиев счита и, че до приключване на проверката Тотев и Димитров трябва да бъдат отстранени от административните си постове.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес