Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Извънредна среща за питейната вода на Първомай

21 април 2017, 06:50 часа • 924 прочитания

Извънредна среща за питейната вода на Първомай и околните населени места свиква областният управител на Пловдивска област Здравко Димитров по повод констатираните повишени нива на уран в питейната вода, съобщи БГНЕС.

На извънредната среща са поканени кметът на Първомай, директорът на Регионалната здравна инспекция, управителят на ВиК ЕООД Пловдив, на "Напоителни системи" ЕАД, на Басейнова дирекция "Източнобеломорски район", на РИОСВ- Пловдив. Очаква се на срещата да присъства и окръжният прокурор Румен Попов.

Проблемът ще бъде обсъден, още повече, че до края на деня днес се очаква да излязат резултатите от пробите на водата в Първомай и Белозем, направени от Националния център по радиология и радиационна защита.

На 20 април стана ясно, че Върховна административна прокуратура е разпоредила на главния държавен здравен инспектор да провери спазването на нормативните изисквания, осигуряващи безопасността на водата за питейно-битови цели. Резултатите от тази проверка трябва да бъдат готови до 22 май.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес