Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Изложбата „Незабравеният Асеновград“ откри Нощта на музеите и галериите в града

21 септември 2015, 19:38 часа • 3556 прочитания

За пета поредна година в Асеновград се проведе Нощ на музеите и галериите. В нея се включиха три музейни сгради: Исторически музей, Етнографска къща и Старинно училище „Свети Георги”.

Всички изложбени зали в Асеновград бяха отворени до 1 ч. след полунощ, с вход свободен. Вечерта започна с фотоизложбата „Незабравеният Асеновград”, инициатор на която е гражданската инициатива „Станимашка фотографчийница”. Минути по-късно изкуствоведът Светла Москова разкри пред погледа на асеновградчани изложбата „Есенен салон” от живописни творби на асеновградски и пловдивски художници.

Скулптури, пластики и картини плениха десетките посетители на Старинно училище „Свети Георги”. „Жива“ статуя на златна фея, пък, орисваше жителите и гостите на Асеновград в Нощта на музеите и галериите. Тя бе позиционирана пред сградата на Историческия музей в града. Със своята вълшебна пръчица златната фея орисваше за здраве и късмет малки и големи – всики, които преминаха през централния площад „Академик Николай Хайтов“ в града.

Росита Илкова
Росита Илкова Отговорен редактор
Новините днес