Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Иван Тотев уволни един от зам.-кметовете си

01 юли 2019, 15:12 часа • 2840 прочитания

Дясната ръка на пловдивския кмет инж. Димитър Кацарски от днес е вън от общината, стана ясно от заповед на кмета Тотев, с която той е уволнен. Единственото обяснение към този момент е "търсене на нови предизвикателства" от страна на Кацарски.

Зам.-кметът отговаряше за общинските имоти и е във всички сделки с тях, в обществените поръчки, свързани със строителни обекти и ремонти. Той е на поста от 2011-та година. Заедно с кмета Иван Тотев, инж. Кацарски беше разследван от спецпрокуратурата по обвинение за нарушения на процедурата за възлагане на обществена поръчка за строеж на зоопарка. По документите личи, че именно той е провеждал поръчката, която, според държавното обвинение, е надхвърлила допустимата цена с около 800 000 лв

За освобождаването на Кацарски се говори, че е станало поради прекомерно забавяне на преписки - аналогично със случая на кмета на район "Северен" Ральо Ралев, само че Кацарски не бил поискал пари  официално.

Преди 2 години зам.-кметът е успял да осъществи изгодна сделка - закупува терен от близо 3,2 дка в “Тракия” за строеж на нова фабрика за шивашкия си бинзес. За квадратен метър е платил 19 евро, а земята е част от общински имот Любопитно е, че предложението до Общинския съвет е внесено от самия него.

Тотев има шестима ресорни заместници, на мястото на Кацарски задълженията, свързани с общинската собственост, се поема от главния инженер на общината Йордан Калев. 

Веселина Божилова
Веселина Божилова Отговорен редактор
Новините днес