Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Инвеститор не се отказва от намеренията си да строи хотел на мястото на "Ориент Табако"

17 март 2016, 12:54 часа • 1389 прочитания

Работейки по реализацията на инвестицията ни, ние още от самото начало сме наясно, че сградата не е паметник на културата, но въпреки това създадохме през 2010 година проект, който да запазва интересната в архитектурно отношение фасада. С този буквален цитат фирма „Одрин 8” ЕООД показва своите идеи относно полусъборената вече сграда на „Ориент Табако” – т.нар. тютюнев склад в Пловдив.

Според информация отпреди два дни на мястото на старинната сграда, за която Министерството на културата неколкократно потвърди, че е паметник на културата, ще се строи хотел. „Одрин 8” ЕООД подчертава, че строителното разрешение за парцела било „на кота нула”. От компанията казват и, че „става дума за сграда, която с едно или друго архитектурно решение – трябва да остави знак и бъде запазена”. Инвеститорът обещава и публично да покаже проекта си пред пловдивчани.

За финал от фирмата обявяват, че подкрепят усилията на Община Пловдив да се изясни ситуацията, но изрично подчертават, че досегашните действия на общинските власти „са предприемани съобразно закона”.

Ето и как трябва да изглежда културният паметник в очите на "Одрин 8" ЕООД:

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес