Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Хладилникът за бедни в центъра на Пловдив - разбит

11 ноември 2015, 15:37 часа • 6723 прочитания

Три-четири дни просъществува в Пловдив инициативата "Храна за бедни", предава  БГНЕС от града под тепетата. В 27 града от страната тази идея бе реализирана с помощта на дарители за хладилниците и с опора в хуманността на хората, които могат да отделят продукти за най-бедните. Там могат да оставят и непродадени през деня храни заведения за обществено хранене.

В Пловдив голям кафяв хладилник, дарен от българката Христина от Цюрих, бе поставен на площад "Стефан Стамболов", в самия център на града. Още в първите дни стана ясно, че идеята не се възприема както трябва - имаше храна, но имаше и оставени боклуци.

Днес вече хладилникът е на парчета. Странното е, че никой не знае какво му се е случило, дори от "Общинска охрана" научиха от кореспондента на БГНЕС, че уредът е разбит. Вратите му лежат на земята и едва ли силният вятър го е разглобил.

Междувременно днес стана ясно и че учениците от Езикова гимназия "Иван Вазов" в Пловдив са твърдо решени да не оставят нито ден празен хладилника за бедни, поставен в центъра на града. По един клас от училището ще го пълни до 22 декември, разказа преподавателката по немски език в училището Силвия Паскалева. Очевидно идеята им ще се реализира чак когато хладилникът бъде поправен.

 

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес