Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Готова е църквата "Свети Георги” в село Триводици (СНИМКИ)

10 март 2021, 19:25 часа • 2765 прочитания

Готова е църквата "Свети Георги” в Триводици – един прекрасен храм, който жителите на населеното място заслужават да имат. Това съобщи кметът на общиина Стамболийски Георги Мараджиев. Той уточни, че се чака датата за освещаването от Пловдивската митрополия.

"Показах прекрасната църква на областния управител и водач на листата на ПП ГЕРБ за областта Дани Каназирева. Тя посети Триводици заедно с кандидатите за народни представители от Стамболийски Владимир Пильов и Теодора Вълканска и председателя на Общинския съвет Стоян Богданов", пише Мараджиев във Facebook. Той уточнява, че за храма са заделени и инвестирани близо 250 000 лева за градежа, вътрешни ремонтни дейности и за обзавеждането.

"Тук искам да благодаря и на Митрополията, която закупи големия полилей, владишкия трон, свещниците, поставки за икони, покривките и две красиви икони за храма. Надяваме се датата, която ще насрочи дядо Николай, да е около Гергьовден – един от най-светлите християнски празници, който тази година за жителите на Триводици ще стане двоен празник с освещаването на новата църква! ЕДНО ОТ ГОЛЕМИТЕ СЕЛА В БЪЛГАРИЯ НЯМАШЕ ДОСЕГА СВОЙ ХРАМ, НО ВЕЧЕ ИМА! ГОРДЕЯ СЕ С ТОВА!", пише още Георги Мараджиев.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес