Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Две напълно обновени зали за лека атлетика откриха в Пловдив

17 декември 2018, 16:00 часа • 6408 прочитания

В присъствието на министъра на младежта и спорта Красен Кралев днес в Пловдив бяха официално открити две изцяло обновени зали за лека атлетика на закрито. В тях са вложени над 660 хиляди лева, като и двете зали са реновирани с подкрепата на министерството.

Министър Красен Кралев посети първо лекоатлетическата зала на спортния комплекс по лека атлетика на Ботев край Гребната база. Тук той бе посрещнат от най-голямата надежда на българския спорт - олимпийският шампион по троен скок за младежи Александра Начева, по стара българска традиция с питка и сол. 139 хиляди лева са вложени в реконструкцията на залата.

„Пловдив е столицата на българската лека атлетика и заслужава да има места за зимна подготовка. Без тези зали няма как да се очаква от атлетите да завършат пълния цикъл на подготовка през годината“, заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев след като преряза символично лентата заедно с кмета Иван Тотев, областния управител Здравко Димитров, Алекс Начева и треньорът й Стойко Цонов.

По-късно министърът посети и залата до стадион "Локомотив" в парк "Лаута", която бе обновена с 525 хиляди лева. Тук Красен Кралев бе посрещнат от друго голямо име в тройния скок - Габриела Петрова.

"Излишно е да споменавам какви традиции има пловдивската лека атлетика. Надявам се да има по-голяма и по-силна вълна от млади атлети като Александра Начева, които да последват пътя на големите български атлети като Стефка Костадинова и Атанас Търев. Те са гиганти в българския спорт. Пожелавам на пловдивските деца да последват Габриела Петрова и Александра Начева, защото двете са феноменални състезателки. Начева спечели всичко възможно, каквото имаше тази година. Тази зала дава възможност на пловдивските деца да се доближат до най-добрите резултати на българските атлети в историята", заяви Красен Кралев.

Елин Андреев
Елин Андреев Отговорен редактор
Новините днес