Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Демократична България" скочи на ГЕРБ: Квазиевроатлантици, договарящи се с Кремъл

22 декември 2022, 10:05 часа • 4440 прочитания

С декларация на "Демократична България", посветена на скандала с Пловдивския панаир, започна заседанието на депутатите днес. Тя беше прочетена от трибуната от Йордан Иванов.

Припомняме, че на 19 декември Георги Гергов овладя Пловдивския панаир с подкрепата на ГЕРБ и отцепниците от БСП. Общинският съвет в Пловдив подкрепи предложенията, с които Гергов ще може да взима еднолични решения в дружеството "Пълдин туринвест", което управлява Пловдивския панаир.

"Това е урок по квазиевроатлантизъм. Най-големите експерти по това да се бият в гърдите какви са евроатлантици и да се договарят с Кремъл, са партия ГЕРБ. Поводът за думите ми е скандалът с Пловдивския панаир, който благодарение на квазиевроатлантиците от ГЕРБ, отива в ръцете на почетния консул на Руската федерация Георги Гергов", каза днес Иванов. 

"Тази история се базира на приятелството на Бойко Борисов и Георги Гергов. Това значи, че той получава две трети от панаира, с които може да прави каквото прецени", заяви Йордан Иванов. Още: ГЕРБ и БСП помагат на Гергов да вземе Пловдивския панаир

Специална позиция по темата изпратиха от от "Продължаваме промяната". "Град Пловдив е на път да се раздели окончателно с един от символите си - Пловдивския панаир", се казва в нея.

Те напомнят, че през 2006-2007-а г. собствеността на панаира, която до този момент е била изцяло държавна, се преструктурира. "Акционери стават община Пловдив и частният инвеститор Георги Гергов. Кражбата на символа на Пловдив продължава 15 години. Тя започва от времето на Тройната коалиция и се разгръща по времето на управлението на Бойко Борисов и ще приключи при последния кмет на Пловдив от ГЕРБ", пишат от партията на Кирил Петков и Асен Василев.

"След свалянето на правителството на Кирил Петков от власт пловдивският бизнесмен, приближен на президента Радев и почетен консул на Русия в Пловдив, Гергов, започна координирана офанзива за окончателно присвояване на панаира. Така се стигна до 20-и декември 2022 г. когато пловдивските общински съветници от ГЕРБ, ДПС, и марионетките на Гергов от БСП, решиха да изтръгнат сърцето на Пловдив и да подарят Пловдивския панаир на Георги Гергов.

Така слоганът на панаира - „Създаваме нови възможности”, се претвори в реално политическо действие в полза на един бизнесмен със съмнителна репутация.

В момент в който Европейският съюз налага санкции на Русия заради военната агресия в Украйна, евроатлантиците от ГЕРБ подаряват Пловдивския панаир на Почетния консул на Русия в Пловдив.

От „Продължаваме промяната“ призоваваме кмета на град Пловдив да упражни своето право на блокираща квота и да спре това родоотстъпническо дело на общинския съвет, и символът на Пловдив - Пловдивският панаир - да продължи да бъде част от града", допълват от ПП. 

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес