Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

COVID-19 отмени празника на Куклен

25 юни 2020, 08:15 часа • 3172 прочитания

COVID-19 отмени предстоящия празник на Куклен по повод 19 години от обявяването му за общински център. Удължаването на епидемичната обстановка в страната до 15.07.20 г. и наложените мерки за ограничаване разпространението на коронавируса налагат промени в културния календар. Традиционните празници на населените места в общината също няма бъдат проведени в рамките на удължената извънредна обстановка.

„Трябва да се съобразим със ситуацията и да не излагаме на риск здравето на нашите съграждани. Други общини също отложиха своите празници, защото по-важни са хората. Не можем да си позволим да рискуваме, тъй като на много места все още има огнища на заразата. Виждаме, че и в световен мащаб заради пандемията от коронавируса се отменят събития като Олимпиадата, Европейското първенство по футбол, Октоберфест и други големи спортни и културни форуми. Нека проявим разум и дисциплина. Отново ще можем да празнуваме, след като всичко отмине и ситуацията се нормализира“, коментира кметът на общината Мария Белчева.

Заради COVID-19 отпада още едно радващо се на огромен интерес събитие - ежегодният фестивал "WakeUp". Той събира хиляди хора от цялата страна и от чужбина и предстоеше да се проведе за 10-та поредна година. Сега обаче форумът няма да се проведе на предварително обявените дати. Той е отложен до нормализиране на обстановката. "WakeUp! Bulgaria Festival" („Събуди се! България фестивал“) е културно-образователен фестивал, който се провежда ежегодно от 2011 г. насам с продължителност от няколко дни на поляните до борова гора между Куклен и манастира „Свети Безсребреници Козма и Дамян“.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес