Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Затварят автогарата в Плевен заради мащабен ремонт

17 май 2021, 17:00 часа • 4144 прочитания

Мащабен ремонт на автогарата в Плевен започва общината. Договорът с изпълнителя „Екодин“ ЕООД е на стойност 2 235 978 лв. без ДДС. Собственият принос на община Плевен е почти 116 хиляди лева, а останалите с решение на местния парламент са осигурени чрез дългосрочен кредит.

Със заповед на кмета Георг Спартански е въведен режим на временна организация на движението по ул. „Иван Миндиликов“, площад „Иван Миндиликов“ и ул. „Георги Домусчиев“, като за срок от 19.05.2021 г. до 13.01.2022 г. движението на моторни превозни средства по тях ще бъде ограничено в част от платното за движение без спиране, информират от пресцентъра на общината.

Движението по улица „Иван Миндиликов“ в участъка от кръстовището с бул. „Георги Кочев“ до кръстовището с пл. „Иван Миндиликов“ ще бъде забранено за движение на моторни превозни средства с изключение на автобуси, обслужващи автогарата. Те ще се движат еднопосочно. В горецитирания участък на ул. „Иван Миндиликов“ ще бъдат монтирани временни автобусни спирки.

Пешеходното движение в участъка на автогарата също ще бъде ограничено. По ул. „Георги Домусчиев“ платено паркиране ще бъде преустановено, като ще се забрани престоят и паркирането за времето на изпълнение на обекта.

Автогарата е въведена в експлоатация през 1966 година и е със застроена площ по контура 1 044 квадрата, разгърнатата й застроена площ 1 672.40 кв. м., на два етажа.

Планиран е основен ремонт, в това число нови настилки, стени, тавани, парапети, дограми, врати, инсталации, прилагане на мерки за енергийна ефективност чрез цялостно топлоизолиране на сградата, изграждане на достъпна среда и нова навесна конструкция.

След ремонта ще се изградят различни по предназначение помещения и гишета с основен акцент върху бюрото за информация, помещение за майки с деца, помещение за оказване на първа долекарска помощ и др. Вратите ще са с електронно задвижване и фотоклетка. В пътническия салон ще се обособят 80 места за сядане, по 4 от двете страни на монтирани кашпи.

Анита Чолакова
Анита Чолакова Отговорен редактор
Новините днес