Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Плевенско ще популяризират еврофондовете с велопоходи

13 ноември 2018, 10:59 часа • 786 прочитания

Необичаен начин за популяризиране на еврофондовете организират от утре, 14 ноември, Областният информационен център /ОИЦ/ в Плевен и общинската управа в областния град. В продължение на седмица във всички общински центрове в региона ще бъдат проведени велопоходи със състезателен характер. Стартът и финалът на определените маршрути ще са пред обекти, създадени, преустроени или реновирани със средства от Европейските структурни и инвестиционни фондове. Целта е вниманието отново да се насочи към значимостта на финансовата подкрепа от Европа за местното развитие, съобщиха от ОИЦ - Плевен.

Областният информационен център ще има изнесени приемни. На тях участниците във велопоходите ще се запознаят с възможностите, които различните оперативни програми предоставят в момента. Ще получат актуална информация и за други успешно приключени проекти в област Плевен.

В инициативата могат да се включат всички желаещи след предварителна регистрация в съответната община. Предвидени са много награди за най-активните, поясняват организаторите.

Ангел Атанасов
Ангел Атанасов Отговорен редактор
Новините днес