Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Три плевенски села започнаха подписки срещу винетките

21 февруари 2020, 14:01 часа • 11805 прочитания

Три плевенски села - Брестовец, Гривица и Тодорово - започнаха подписки с искане за отмяна на винетките по пътищата, които ги свързват с областния град. Само в Брестовец, който е на четири километра от Плевен, от снощи досега са събрани над 500 подписа. Хората са готови да започнат протестни действия, ако искането им не бъде прието, съобщи кметът на селото Радослав Иванов.

„Хората се организират чрез социалните мрежи за понеделник в 07:30 ч. да преградят пътя Плевен – Ловеч, който минава през Брестовец. Според мен е редно първо да внеса подписката в Община Плевен и в Областната управа. Да изчакаме няколко дена за отговор и едва тогава да се предприемат някакви протести, ако се налага. Да постъпим по законния ред“, каза пред Actualno.com Радослав Иванов, който е и председател на местното сдружение на кметовете.

Той допълни, че в селото живеят близо 2000 души, сред които има много млади хора. Голяма част от тях работят в Плевен и се налага всеки ден да пътуват. Освен това много плевенчани имат имоти в Брестовец и също трябва да имат винетки за всяко идване до тук. А републиканската пътна мрежа е само на 100 метра от табелата на селото.

Ангел Атанасов
Ангел Атанасов Отговорен редактор
Новините днес