Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Страхове в Буковлък, че много хора се връщат от чужбина и не стоят под карантина

27 март 2020, 07:55 часа • 4031 прочитания

В момента в Буковлък официално има 7 души под карантина заради коронавирус. Но се прибраха много повече. Явно нещата не се случват. Това заяви кметът на плевенското село Буковлък Росен Русанов, според който в селото има 3000 роми и 2000 българи.

Според Русанов, основният проблем е в институциите. Като каже министър-председателят „а”, в такива места като Буковлък се чува „ю” и „я”, даде пример той пред Нова телевизия.

Русанов съобщи за случай с починала на 72 години жена, която имала сърдечни и белодробни проблеми, многократно лекувана и на поддържащо лечение, но е била изписана и „починала за минути”. Инспектор Николай Недков от РЗИ съобщиха, че „най-вероятно” причината е сърдечна и белодробна недостатъчност. Карантинирано е семейството ѝ, взети са им проби и карантината остава в сила, докато не излязат резултатите.

В Плевен има около 260 теста за COVID-19, 8 са положителни. Около 500 души са под карантина, предимно защото се връщат от чужбина. На изричен въпрос дали Буковлък се следи, Недков отговори, че за цяла Плевенска област ситуацията засега са спокойни.

Още: "САЩ вече е убедително номер едно по болни от коронавирус, в Китай няма нов случай за 24 часа"

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес